Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kolacja degustacyjna - dziczyzna w Zamku Kliczków już za nami!

R.S.
To była prawdziwa uczta dla zmysłów, dania zachwycały wyglądem, oszałamiały smakiem, a całą atmosferę ubarwiały historyczne opowieści i anegdoty.

Dziękujemy Szefom Kuchni: Mariuszowi Kucharczakowi z Restauracji Boletus w Zamku Kliczków, Grzegorzowi Fic i Konradowi Wieczorkowi z krakowskiej Restauracji Albertina za tak obłędną kolację i wyszukane menu.

Menu:

·

Przystawka - Grzegorz Fic:

Pasztet z zająca, chrupka z dyni, kiszone zielone pomidory, konfitura z żurawiny, sos z octu malinowego

·

Zupa - Mariusz Kucharczak:

Consommé z dzikich przepiórek, jajko przepiórcze, makaron, kapusta, czarnuszka

·

Danie główne – Grzegorz Fic:

Polędwiczki z sarny, wolno gotowany boczek z dzika, pietruszka z białą czekoladą, sos jałowcowy, gąbka grzybowa

·

Danie główne – Mariusz Kucharczak:

Policzki z dzika, pasternak z gruszką, demi, winogorno, chipsy z pasternaku - danie, które wygrało Fine&Food Noble Night 2018

·

Deser – Konrad Wieczorek:

Chrobotek reniferowy, syrop klonowy, czekolada, jagody

·

Deser II – Konrad Wieczorek:

Karmelizowany borowik, lody z palonego mleka, suszony kogel-mogel

Dla tych, co czekają na więcej szykujemy nowe kolacje degustacyjne w Zamku Kliczków!

Śledźcie uważnie naszą stronę internetową: www.kliczkow.com.pl/
Facebook: www.facebook.com/Zamek.Kliczkow

ZAPRASZAMY!

Zdjęcia wykonane zostały przez: Marcin Grzegorczyn Photography

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Wielki Piątek u Ewangelików. Opowiada bp Marcin Hintz

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na zgorzelec.naszemiasto.pl Nasze Miasto